Úvod Články Nová brožura "Od bioplynu k biomethanu" se zaměřuje na vědecké, technické a právní aspekty technologie upgradingu bioplynu

Nová brožura "Od bioplynu k biomethanu" se zaměřuje na vědecké, technické a právní aspekty technologie upgradingu bioplynu

10.10.2017

Předmětem nové publikace jsou technické a právní aspekty bezpečné a efektivní výroby a používání biomethanu a související koncepce jeho využití. 

Předmětem nové publikace jsou technické a právní aspekty bezpečné a efektivní výroby a používání biomethanu a související koncepce jeho využití.

Biomethan se vyrábí navýšením obsahu methanu v bioplynu, odpadních plynech a skládkových plynech. Jen v Evropě je v provozu přibližně 460 zařízení na výrobu biomethanu a rychlost růstu počtu nových zařízení je i nadále vysoká.

Publikace “Od bioplynu k biomethanu” byla připravena za spolupráce Německé Bioplynové Asociace (Fachverband Biogas); Organizace OSN pro průmyslový rozvoj (UNIDO); Evropské Bioplynové Asociace (EBA); a Německé Technické a Vědecké Asociace pro Plyn a Vodu (DVGW).

Publikace se zabývá základy výroby a aplikacemi biomethanu a poskytuje podrobný popis procesu výroby bioplynu s využitím různých surovin a možných energetických aplikací.

 Předmětem výzkumu je především:

• Proces přeměny bioplynu na biomethan

• Různé techniky upgradingu bioplynu

• Bezpečnostní otázky týkající se provozu zařízení na výrobu biomethanu

• Možné aplikace biomethanu v rozvodné síti zemního plynu, ve vysokotlakých kolonách a v dopravě.

Přitom jsou zohledněny technické a právní podmínky, které je třeba splnit v evropském a německém kontextu.

Součástí publikace je také přehled různých možností partnerství a financování projektů na výrobu  biomethanu v rozvojových a rozvíjejících se ekonomikách.

Brožura je ke stažení v odkaze http://www.biogas-to-biomethane.com/

Zdroj: EBA

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě