Úvod Články New Holland odhalil svůj koncept traktoru na metan

New Holland odhalil svůj koncept traktoru na metan

New Holland odhalil svůj koncept traktoru na metan
07.09.2017

V rámci vize udržitelného zemědělství budoucnosti byl představen koncept traktoru poháněného biomethanem.

Nový biomethanem poháněný traktor společnosti New Holland překonává tradiční design traktorů. Podle společnosti je hlavní inspirací víra v možnosti zemědělců, kteří mohou vést odklon od vozidel poháněných fosilními palivy k obnovitelným zdrojům tím, že využijí v „uzavřeném kole“ k pohonu svých traktorů energii vyprodukovanou ze své vlastní půdy a odpadních produktů.

Technické detaily

Palivo traktoru je uchováváno v nádržích s kompozitní vrstvenou tubulární strukturou v elegantní a integrované skladovací konstrukci namontované v přední části traktoru, stejně jako v nádržích na obou stranách stroje.

Společnost New Holland navíc tvrdí, že plnění nového traktoru bude stejně jednoduché, jako v případě použití konvenčních dieselových motorů, a to za využití jedné trysky a při srovnatelné době plnění.

Díky snížení emisí znečišťujících látek, ke kterému dochází při spalování metanu traktorem, se používá zjednodušený systém dodatečného zpracování, který obsahuje jediný standardní bezúdržbový katalyzátor.

Nový koncepční traktor je zjevně schopen splnit všechny úkoly, které by mohl traktor se standardním dieselovým pohonem, od vysokorychlostní terénní práce až po orbu nebo nakládání velkoobjemových krmiv.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 6. září 2017

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě