Úvod Články Zelený plyn je životně důležitý pro energetickou nezávislost Spojeného království

Zelený plyn je životně důležitý pro energetickou nezávislost Spojeného království

15.06.2017

Geopolitické složitosti jsou často spojeny s otázkami energetické bezpečnosti a podle nového prohlášení sdružení Anaerobic Digestion and Bioresources Association (ADBA) by současný vývoj na Středním východě mohl přinést Spojenému království špatné zprávy.

Několik Zemí zálivu nedávno přerušilo své vazby na Katar, a obvinili ho z destabilizace regionu podporováním islamistických skupin. Vyjádření ADBA poukazuje na fakt, že většina LNG je do Spojeného království importováno právě z Kataru. LNG tvoří čtvrtinu všeho importovaného plynu, nebo také 14 % z celkové spotřeby země.

Další komplikace by mohl přinést Brexit, a to vzhledem k tomu, že 45 % zemního plynu je do země přiváděno plynovodem z Norska a Nizozemí.

Pouze 39% spotřeby Spojeného království je pokryto z místních zdrojů. Z důvodu snižování zásob v Severním moři bude však, podle ADBA, tento podíl dále klesat.

ADBA zdůrazňuje, že právě z těchto důvodů je životně důležité, aby vláda podporovala výrobu zeleného plynu a technologii anaerobní digesce, protože se správnými investicemi a podporou by mohl bioplyn v budoucnu pokrýt až 30 % z celkové spotřeby plynu, a zároveň snížit 4 % z celkových emisí skleníkových plynů Spojeného království.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 14. června 2017

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě