Úvod Články Weltec Biopower postaví v Japonsku dvě zemědělské bioplynové stanice

Weltec Biopower postaví v Japonsku dvě zemědělské bioplynové stanice

13.04.2021

Weltec Biopower staví dvě zemědělské bioplynové stanice pro jednoho z největších japonských producentů mléka.

Jedna ze dvou 250kW elektráren bude stát ve městě Urahoru na japonském ostrově Hokkaido; druhá se staví ve městě Sakata v prefektuře Yamagato na ostrově Honšú.

Podle společnosti Weltec má bioplyn v Japonsku dobrou pověst. Z obnovitelných energií je bioplyn považován za energetický zdroj nezávislý na počasí, který významně přispívá k požadované stabilitě sítě. Kromě toho jsou předpoklady pro vývoj oboru výroby a využití bioplynu v zemi „příznivé“, protože i přes omezenou dostupnost většiny surovin má Japonsko velký potenciál biomasy.

Roční potenciál biomasy v Japonsku dosahuje přibližně 284,4 milionu tun, což by stačilo k výrobě 13 miliard kWh elektřiny a nepřetržitého zásobování 2,8 milionu domácností.

Nejnovějšími projekty bioplynu společnosti Weltec v Japonsku jsou hybridní mléčné farmy, což znamená, že embrya speciálních plemen hovězího dobytka jsou přenášena do dojnic, což umožňuje farmě vyrábět mléko i hovězí maso. Obě farmy každý rok vyprodukují přibližně 30 000 tun kejdy, která se využije k výrobě bioplynu.

Po separaci bude digestát rozmetán na pole společnosti jako hnojivo. Kromě akumulačních nádrží fermentorů, technologie separace a čerpání dodá společnost Weltec na obě stanice také kogenerační jednotky o výkonu 250 kWel.

Na základě specifikace zákazníka budou elektrárny fungovat v paralelním provozu sítě. Proto jsou oba stavební projekty v Japonsku považovány za pilotní projekty. Energie nebude dodávána do sítě, ale bude použita pro rotační dojírnu a další zařízení, díky nimž bude provozovatel nezávislejší na elektrické síti.

Uvedení do provozu proběhne letos v létě v Urahoru a na podzim v Sakatě.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 12. dubna 2021

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě