Úvod Články Výrobce potravin Arla oznámila stavbu nové BPS

Výrobce potravin Arla oznámila stavbu nové BPS

30.09.2015

Zařízení bude zpracovávat odpad také od lokálních farmářů.

Zařízení bude zpracovávat odpad také od lokálních farmářů.

Nová bioplynová stanice vyroste v Dánském městě Videbæk. Společnost Arla tímto krokem sleduje cíl snížení svojí potřeby nákupu importovaného zemního plynu skrze zvýšení podílu paliva z obnovitelných zdrojů energie.

Společnost Arla, která se řadí k největším odběratelům zemního plynu v Dánsku má za cíl snížit množství nakupovaného zemního plynu o 25% do roku 2020.

Zařízení bude zpracovávat organický odpad od lokálních farmářů a odpad mlékárny společnosti Arla, která se rovněž nachází ve městě Videbæk.

Za účelem výstavby bioplynové stanice byla založena společnost Videbæk Biogas, která se již podílela na výstavbě bioplynové stanice ve spolupráci se společností Energi Vegger Vegger. Tato BPS se nachází v Dánském městě Bisley a ročně zásobuje lokální mlékárnu patřící společnosti Arla 15000 m3 bioplynu.

Zároveň s výše zmíněnými aktivitami podepsal výrobce potravin dohodu o společném průzkumu možností výstavby dalších bioplynových stanic v zemi.

Zdroj: ENDS Waste&Bionergy and EBA.

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě