Úvod Články Viaspace dokončila inženýrské a projektové práce na bioplynové stanici

Viaspace dokončila inženýrské a projektové práce na bioplynové stanici

31.07.2015

Společnost Viaspace dokončila inženýrské a projektové práce na 2MW bioplynové stanici, která bude postavena na Papui-Nové Guineji pro Clean Energy Solutions Pacific (CES).

Společnost Viaspace dokončila inženýrské a projektové práce na 2MW bioplynové stanici, která bude postavena na Papui-Nové Guineji pro Clean Energy Solutions Pacific (CES).

CES, sídlící v americkém Salt Lake City, je nezávislým producentem energie, který se zaměřuje na rozvojové trhy a má zkušenosti s rozvojem a řízením projektů, strojírenstvím a výstavbou elektráren.

Cílem projektu CES pro Papuu-Novou Guineu je postavit a provozovat bioplynovou stanici a plantáž Giant King Grass (GKG, Pennisetum purpureum). Bioplynová stanice by měla dodávat elektrickou energii pro místní trh na základě kupní smlouvy se státní energetickou společností.

Bioplynová stanice byla navržena tak, aby splnila denní zátěžový profil zákazníka z Papui-Nové Guineji. Zátěžový profil a srovnání špičkového zatížení a průměrného zatížení určuje velikost fermentorů, velikost plynojemu i počet a velikost generátorů. Na základě těchto informací plus výtěžnosti bioplynu z GKG byla určena i velikost plantáže.

K dokončení projektu společnost Viaspace podstoupila celou řadu inženýrských a projektových prací, včetně vývoje dávkovacího systému GKG, hydrolýzního systému, primárních a sekundárních fermentorů, řešení zpracování a skladování bioplynu, systému nakládání s digestátem, a výpočtu konstrukčních a provozních nákladů.

Vzhledem k tomu, že stanice bude stát v odlehlé oblasti, pozornost byla věnována přímočarému designu s nízkými nároky na údržbu a snadnou dostupností náhradních dílů.

Generátory, elektronický a kontrolní systém, čerpadla a systém čištění plynu budou integrovány v 12m kontejnerových modulech, které budou sestaveny a otestovány před jejich odesláním na Papuu-Novou Guineu.

Zpráva Viaspace pro CES obsahovala i podrobný seznam dílů všech hlavních zařízení s identifikací dodavatelů včetně mnoha odkazů pro každou součást získanou z USA a Evropy.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 30. července 2015

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě