Úvod Články Veolia získala kontrakt na ČOV s produkcí bioplynu od italského producenta rýže

Veolia získala kontrakt na ČOV s produkcí bioplynu od italského producenta rýže

30.03.2021

Veolia Water Technologies Italia získala zakázku na návrh a stavbu nové čistírny odpadních vod (ČOV).

Riso Scotti, významná italská společnost produkující rýži, uvedla do provozu čistírnu pro svou továrnu v milánské Pavii. Bioplyn získaný během procesu zpracování vody bude znovu použit v rámci „cirkulárního integrovaného výrobního cyklu“.

S kapacitou čištění 900 m3/den zahrnuje tento projekt technologie patentované Veolií Biothane UASB ™ a AnokKaldnes MBBR ™ pro anaerobní a aerobní čištění odpadních vod, které dosáhnou až 90% účinnosti při eliminaci organické hmoty. Ošetřovací linku doplňuje systém flotace rozpuštěného vzduchu Idraflot ™ pro závěrečný krok dočišění odpadní vody a lepšího odstranění pevných látek.

V souladu s cíli udržitelnosti společnosti Riso Scott bude bioplyn vyrobený během anaerobní fáze valorizován jako energie, která bude znovu použita ve výrobním cyklu.

Smlouva je výsledkem „vyčerpávajícího“ auditu vodního cyklu provedeného v továrně, který byl ukončen pilotním projektem, jež prokázal účinnost linky čištění vody navržené společností Veolia. Návratnost investice se odhaduje na přibližně 400 000 EUR ročně.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 29. března 2021

Novinky v oboru
INA oznámila, že postaví biometanovou...
10.01.2024

Chorvatská ropná a plynárenská společnost INA oznámila, že plánuje investovat 40 milionů eur do biometanové stanice využívající

Společnost E.ON otevře příští rok svou...
18.12.2023

Polská divize německé energetické skupiny E.ON, E.ON Polska, otevře svou první bioplynovou stanici v zemi v roce 2024.

Scania uvádí na trh „nejnovější...
13.12.2023

Scania uvedla na trh nejnovější generaci motorů na bioplyn, které podle společnosti nabízejí 5% úsporu paliva oproti svým

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě