Úvod Články Veolia představuje inovativní technologii výroby bioplynu na čistírnách odpadních vod

Veolia představuje inovativní technologii výroby bioplynu na čistírnách odpadních vod

13.04.2016

Čistírny odpadních vod zpracovávají velké množství kalu procesem anaerobní digesce, přičemž vyrobený bioplyn je používán k výrobě elektrické energie.

Čistírny odpadních vod zpracovávají velké množství kalu procesem anaerobní digesce, přičemž vyrobený bioplyn je používán k výrobě elektrické energie.

Společnost Veolia představila novou technologii, která umožňuje čistírnám odpadních vod navýšit objem vyrobeného bioplynu.

Nový systém zároveň redukuje množství sulfanu ve vznikajícím bioplynu a pilotní projekt nyní ukázal 14% navýšení vyrobené elektřiny. S odhadovanou dvouletou návratností investice je nová technologie společnosti Veolia komerčně lepší než technologie vyžadující biologické či chemické dávkovací systémy. 

Pro maximální efektivitu této formy výroby bioplynu tým Veolie rozvinul existující technologii užívanou ve zpracování odpadních potravin, výsledkem čehož je vyšší kvalita bioplynu a tím pádem více vyrobené elektřiny a tepla.

Plně automatizovaný systém s vysokou přesností sleduje kvalitativní parametry bioplynu a úpravou kalu tento proces vyúsťuje v 80% redukci obsahu sulfanu ve výsledném produktu, což zvyšuje výtěžek procesu i celkovou efektivitu jednotky.

Zdroj: Bioenergy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě