Úvod Články Velká Británie: kapacita výroby energie anaerobní digescí dosáhla 500 MW

Velká Británie: kapacita výroby energie anaerobní digescí dosáhla 500 MW

13.08.2015

Anglická Asociace pro proces Anaerobní Digesce (ADBA) vítá další dosažený milník a zároveň varuje vládu, že revize systému dotací může zpomalit další růst. 

Anglická Asociace pro proces Anaerobní Digesce (ADBA) vítá další dosažený milník a zároveň varuje vládu, že revize systému dotací může zpomalit další růst.

Podle posledních průzkumů zveřejněných asociací ADBA přesáhla ve Velké Británii kapacita výroby obnovitelné energie procesem anaerobní digesce hladinu ekvivalentní hodnotě výroby 500 MW elektrické energie. Tato hodnota je součtem vygenerované elektřiny a bioplynu z více než 400 bioplynových stanic v zemi spadajících do sektoru zemědělství, nakládání s odpady a čištění odpadních vod.

Výkonný ředitel ADBA Charlotte Mortonová oznámila, že bioplynový sektor v zemi významně přispěl ke splnění cílů v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

“Data, která má ADBA k dispozici nyní ukazují, že anaerobní digesce nabízí v zemi kapacitu 500 MW elektřiny, což je více, než vyrobí jaderná elektrárna Wylfa, která bude letos vyřazena z provozu. Tato kapacita se ukazuje nesmírně hodnotnou, protože anaerobní digesce poskytuje nízkouhlíkový základ nebo také “uložitelnou” energii, která pomáhá vyrovnávat bilanci energie z diskontinuálních zdrojů jako jsou fotovoltaické nebo větrné elektrárny“.

“Pro další expanzi potřebuje náš průmysl funkční podporu v průběhu nadcházející revize výkupní ceny a rozpočtu pro vyplácení podpor obnovitelného tepla (Renewable Heat Incentive), které mají podporovat další rozvoj bioplynového sektoru. Anaerobní digesce má ve Velké Británii potenciál pokrýt 30% domácí spotřeby zemního plynu a celkově je možné snížit emise skleníkových plynů o 4% a zároveň podpořit zabezpečení stability produkce potravin.”, dodala Mortonová.

Zdroj: ADBA, via Business Green

 

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě