Úvod Články Ve Velké Británii byla oficiálně spuštěna plnící stanice na zkapalněný biometan

Ve Velké Británii byla oficiálně spuštěna plnící stanice na zkapalněný biometan

06.10.2014

První plnící stanice na bioplyn v regionu Jihozápadní Anglie byla oficiálně spuštěna a bude dodávat nízkoemisní pohonnou hmotu.

První plnící stanice na bioplyn v regionu Jihozápadní Anglie byla oficiálně spuštěna a bude dodávat nízkoemisní pohonnou hmotu.

Nová veřejná čerpací stanice, která se nachází ve městě Bridgewater, je součástí národní sítě čerpacích stanic zkapalněného biometanu, které buduje společnost Gasrec. Stanice, spolu s dalšími po celé Velké Británii, umožní provozovatelům těžkých nákladních vozidel přechodem na duální palivové systémy nebo na plynové pohony snížit náklady na pohonné hmoty a emise, a pomůže vládě zlepšit kvalitu ovzduší a splnit dlouhodobé cíle snižování emisí oxidu uhličitého.

Bridgewaterská stanice patří mezi nejmodernější plnící stanice svého druhu a dodává společností Gasrec patentované nízkoemisní Bio-LNG. Flexibilní modulární zařízení má kapacitu pro zásobení až 80 vozidel denně, ta může být navýšena v závislosti na poptávce. S růstem infrastruktury se může zvýšit důvěra podniků v investice do využívání nízkoemisního bio-LNG.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 30. září 2014

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě