Úvod Články Ve Švédsku bude postavena nová čerpací stanice na biomethan

Ve Švédsku bude postavena nová čerpací stanice na biomethan

11.02.2020

Ve švédském Linköpingu má být postavena nová čerpací stanice na biomethan. Projekt vedený společností Svensk Biogas bude prvním svého druhu v Linköpingu - pátém největším městě Švédska.

 

Ve švédském Linköpingu má být postavena nová čerpací stanice na biomethan. Projekt vedený společností Svensk Biogas bude prvním svého druhu v Linköpingu - pátém největším městě Švédska.

„Výstavba čerpací stanice na kapalný biomethan v Linköpingu znamená, že můžeme nabídnout náš místně vyráběný obnovitelný biomethan  pro sektor těžké nákladní dopravy, která dnes běží na kapalném zemním plynu,“ řekla Anna Lövsén, generální ředitelka společnosti Svensk Biogas.

„Místní čerpací stanice je k dispozici nákladním společnostem a dopravcům v regionu a také přispíváme k budování národní sítě čerpacích stanic pro nákladní vozidla spalující LBG / LNG. Nyní bude také možné v dopravě  začlenit modely autobusů na kapalný biomethan, takže toto je budoucí možnost.

„U nás bude kapalné palivo ze 100% tvořeno obnovitelným biomethanem. Kapalný plyn je kdekoli v zemi běžn složen ze směsí biomethanu a zemního plynu. Naše čerpací stanice pro kapalný biomethan tedy mají velký přínos pro životní prostředí, a tak přispívají do regionu, který je z hlediska zdrojů nejefektivnější. “

Celková investice do nové čerpací stanice biomethanu ve městě Linköping se odhaduje na něco přes 20 milionů SEK (1,89 milionu EUR), z čehož 45% pochází z příspěvku švédské iniciativy Climate Leap, Klimatklivet.

Zdroj: Bioenergy insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě