Úvod Články Vanguard Renewables spolupracuje se společností AstraZeneca na

Vanguard Renewables spolupracuje se společností AstraZeneca na

14.06.2023

Společnost AstraZeneca (AZN) spolupracuje se společností Vanguard Renewables, aby v rámci první spolupráce svého druhu umožnila do konce roku 2026 dodávky obnovitelného zemního plynu (RNG) do všech svých závodů ve Spojených státech.

Od června 2023 začne společnost AstraZeneca nakupovat RNG vyráběný společností Vanguard Renewables pro svůj kampus v Newarku ve státě Delaware, kde společnost balí 26 léků pro distribuci po celých USA a vyrábí lékové formy pro globální dodávky.

Do roku 2026 má tato spolupráce umožnit, aby se v amerických závodech společnosti AstraZeneca ročně využilo až 190 500 MWh RNG, což odpovídá energii potřebné k vytápění více než 17 800 amerických domácností po dobu jednoho roku.

Společnost AstraZeneca uvedla, že uplatňuje vědecký přístup zaměřený na pacienty, aby dosáhla lepších zdravotních výsledků při nižší ekologické zátěži.

Vzhledem k tomu, že teplo a energie jsou pro výrobu léků klíčové, vyžaduje dekarbonizace zdravotnictví přístup k čistým zdrojům tepla, jako je například RNG, dodala.

Toto nové partnerství se společností Vanguard Renewables je důležitým milníkem v dosahování snížení emisí v souladu s vlajkovým programem společnosti AstraZeneca Ambition Zero Carbon, pokračovala.

Společnost je na dobré cestě snížit emise skleníkových plynů (GHG) ze svých globálních operací (Scope 1 a 2) o 98 % do roku 2026 oproti výchozímu roku 2015 a do roku 2030 chce AstraZeneca snížit na polovinu celou svou stopu v hodnotovém řetězci na cestě k dosažení vědecky podložené čisté nulové hodnoty nejpozději do roku 2045.

Využití RNG v závodech společnosti AstraZeneca v USA dále umožní přechod společnosti na 100% obnovitelnou energii pro výrobu tepla a elektřiny, uvedla společnost.

Tato dohoda bude využívat proces Farm Powered® společnosti Vanguard Renewables, který umožní společnosti Vanguard Renewables spolupracovat s chovateli dojnic a výrobci potravin a nápojů, maloobchodníky a distributory na výrobě RNG pomocí anaerobní fermentace (AD) na farmách z potravinového odpadu a hnoje dojnic.

Jakmile bude RNG vyroben, bude vtlačován do stávající infrastruktury zemního plynu pro použití ve výzkumu a výrobních procesech léčiv společnosti AstraZeneca.

Díky partnerství se společností Vanguard Renewables bude mít AstraZeneca přístup k vysoce kvalitnímu RNG ze tří bioplynových stanic na farmách v USA po dobu nejméně 15 let.

Tato spolupráce bude využívat potravinářský a  nápojový odpad z výrobního sektoru a kravský hnůj z místních a rodinných farem, čímž podpoří venkovské komunity v USA. Díky zachycování metanu z mlékárenských provozů, který by jinak skončil v atmosféře, toto partnerství také snižuje znečištění ze zemědělského sektoru.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 13. června 2023

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě