Úvod Články V Lovosicích proběhl seminář „Zpracování substrátů s vysokou sušinou, likvidace a prevence krust v provozu bioplynových stanic“

V Lovosicích proběhl seminář „Zpracování substrátů s vysokou sušinou, likvidace a prevence krust v provozu bioplynových stanic“

09.01.2020

Ve čtvrtek 28. listopadu 2019 proběhl v Hotelu Lev v Lovosicích seminář pro provozovatele bioplynových stanic s názvem „Zpracování substrátů s vysokou sušinou, likvidace a prevence krust v provozu bioplynových stanic.

Seminář zahájil Dr. Štambaský přednáškou, která účastníky seznámila se základy procesu anaerobní digesce, a detailněji také vysvětlil vliv enzymů při rozkladných reakcích, které ve fermentorech probíhají.

Na teoretický úvod navázal Ing. Nejman s prezentací zkušeností s praktickou aplikací enzymů při prevenci a likvidaci plovoucích vrstev a krust ve fermentorech.

Seminář zakončil Dr. Štambaský a představil možnosti urychlení hydrolýzy bílkovinných složek hnoje a kejdy v praxi, tedy způsob, jakým je možné snižovat množství vstupů cíleně pěstované biomasy za současného zvyšování podílu hnoje nebo kejdy v substrátovém mixu.

Po přednáškách následovala živá diskuze, které se zúčastnil také pan Ing. Hauk, a který seznámil účastníky s vlastními zkušenostmi s likvidací krust za použití našich hydrolytických enzymů. Diskuze pokračovala i během společného oběda, který byl příjemným zakončením semináře.

V příštím roce dne 16. ledna 2020 proběhne seminář v Hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě a 30. 1. 2020 ve Slavkově u Brna (místo bude upřesněno).

Účast na semináři je zdarma, kapacita semináře 30 účastníků. Občerstvení a oběd je zajištěn. Pro přihlášení nás co nejdříve kontaktujte emailem nebo telefonicky.

Registrace a kontaktní údaje:

Ing. Erik Nejman, NovaEnergo, s.r.o.

e-mail: nejman@novaenergo.cz tel.: +420 731 991 901

Novinky v oboru
INA oznámila, že postaví biometanovou...
10.01.2024

Chorvatská ropná a plynárenská společnost INA oznámila, že plánuje investovat 40 milionů eur do biometanové stanice využívající

Společnost E.ON otevře příští rok svou...
18.12.2023

Polská divize německé energetické skupiny E.ON, E.ON Polska, otevře svou první bioplynovou stanici v zemi v roce 2024.

Scania uvádí na trh „nejnovější...
13.12.2023

Scania uvedla na trh nejnovější generaci motorů na bioplyn, které podle společnosti nabízejí 5% úsporu paliva oproti svým

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě