Úvod Články V Budapešti byla zprovozněna nová čerpací stanice CNG

V Budapešti byla zprovozněna nová čerpací stanice CNG

11.07.2014

Maďarská státní společnost Főgáz otevřela v Budapešti v pořadí již druhou čerpací stanici CNG. 

Maďarská státní společnost Főgáz otevřela v Budapešti v pořadí již druhou čerpací stanici CNG. Tankovat zde budou především autobusy městské hromadné dopravy provozované společností BKV, která je ve vlastnictví města Budapešť. Otevřením další čerpací stanice tak pokračuje snaha města adoptovat zemní plyn coby ekologičtější a levnější alternativu k benzínu a naftě typicky využívané v dopravě. Stejně jako CNG lze v dopravě využívat i stlačený biometan (CBG), který se vyrábí upgradingem bioplynu produkovaného procesem anaerobní digesce. 

Společnost BKV v nedávné době nakoupila 37 autobusů Van Hool A330 CNG, které budou nyní sloužit k posílení městské hromadné dopravy v jihozápadním regionu metropole. V případě, že se vozidla osvědčí, bude se flotila společnosti BKV nadále rozrůstat. 

Ekologický provoz vozidel využijí také technické služby města, které v současné době obdržely první kontingent ze šedesáti třínápravových nákladních vozidel IVECO Stralis (300 hp), které jsou vyráběné v rakousko-maďarské spolupráci a budou ve městě sloužit ke svozu odpadu. Tyto kroky ocenila maďarská asociace pro podporu vozidel jezdících na zemní plyn (MGKKE), která pomáhá v zemi rozvíjet trh a aktivity spojené s využitím zemního plynu v dopravě. 

Zdroj: MGKKE

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě