Úvod Články Tisková zpráva: WELTEC BIOPWER UK oznámil dva nové kontrakty

Tisková zpráva: WELTEC BIOPWER UK oznámil dva nové kontrakty

Tisková zpráva: WELTEC BIOPWER UK oznámil dva nové kontrakty
20.04.2016

Rozvoj obnovitelných zdrojů ve Spojeném království se stává náročnějším vzhledem k probíhající debatě o novém systému výkupních cen. Proto jsou v současnosti bioplynové stanice realizovány zkušenými dodavatelskými společnosti. Konec konců rychlé plánování a konstrukce jsou nezbytné pro získání výhod plynoucích z výkupních cen. V této souvislosti ohlásil dodavatel bioplynových stanic WELTEC BIOPOWER UK Ltd. ze Stoneleigh, Warwickshire objednávky na dvě nové zemědělské bioplynové stanice v Anglii a Severním Irsku.

Weltec v současnosti staví 500kW stanici pro zemědělský podnik Stephena Carsona nedaleko severoirského Strabane. Stanice se dvěma nerezovými fermentory (3 573 m3 a 4 903 m3) budou krmeny hnojem, GPS, drůbežím trusem, travní senáží, cukrovarskými řízky a menším množstvím kukuřičné siláže. Projekt pokračuje hladce a stanice by měla být uvedena do provozu již během léta 2016.

Low Farm v anglickém Sheburnu se také rozhodla pro 500kW stanici s WELTEC technologií. Rychlá stavba zařízení byla spolu s kvalitou, zkušenostmi a silném zázemí v oblasti podpory při optimalizaci biologického procesu klíčovým faktorem v rozhodování o dodavateli bioplynové stanice. Navzdory zdržení v zahájení prací na projektu a výjimečně vlhkému počasí WELTEC úspěšně dokončil stanici před těsným termínem preakreditace, čímž byla pro klienta zajištěna dlouhodobá ekonomická životnost stanice. WELTEC postavil stanici, sestávající z nerezového fermentoru o objemu 3 573 m3, splnil podmínky G59 v září 2015, přestože konstrukční práce začaly teprve na začátku července 2015. Stanice, která vyrábí elektřinu a teplo z prasečí kejdy, suchého drůbežího trusu, řízků a menšího množství kukuřičné siláže, byla uvedena do provozu v září 2015.

Na obou stanicích zajišťuje optimální předúpravu substrátů systém MULTIMix. Díky této technologii mohou provozovatelé využívat levné substráty jako hnůj a travní senáž. Plocha povrchu vstupních substrátů je zvětšena efektivním nařezáním tak, aby byl optimalizován kontakt bakterií se substrátem, a tím podpořena produkce metanu. Jednotka MULTIMix také separuje ze vstupů kamínky, čímž redukuje pravděpodobnost zanášení fermentorů a výrazně snižuje nároky na energii, která je třeba pro promíchávání fermentorů. MULTIMix tedy hraje klíčovou roli v proveditelnosti projektů.

Ne náhodou zemědělští i průmysloví investoři ve Spojeném království spoléhají na WELTEC BIOPOWER. Tento specialista na bioplyn se angažuje už od prvních projektů bioplynových stanic v zemi. První britská stanice společnosti WELTEC nedaleko skotského Aberdeen, která byla uvedena do provozu v roce 2006, byla jednou z prvních bioplynových stanic ve Spojeném království a dosud úspěšně funguje. Toto dokazuje vysoké standardy na technologii a design, na kterých WELTEC staví svou činnost. S nejtěsnějšími termíny projektů je důležitější než kdy jindy operovat týmem zkušených odborníků a investovat do vyzkoušené, otestované a důvěryhodné technologie.

Zainteresovaní developeři a investoři jsou zváni na akci All Energy, která proběhne 4. a 5. května 2016 v Glasgow, na které se bude možné setkat se zástupci WELTEC (stánek M68), a získat od nich relevantní informace.

Profil společnosti

WELTEC BIOPOWER GmbH je jednou z předních společností na poli konstrukce nerezových bioplynových stanic. Společnost navrhuje, vyvíjí a staví stanice anaerobní digesce od roku 2001. V současnosti má tato středně velká firma přibližně 80 zaměstnanců a sídlo v dolnosaském městě Vechta, a může se pyšnit instalací více než 300 bioplynových stanic ve 25 zemích světa. Síť globálních distributorů a služeb najdeme na šesti kontinentech. Mezi jejich zákazníky se řadí zemědělské, potravinářské, odpadářské podniky a průmysl čištění odpadních vod.

Síla společnosti tkví  v designu „šitém na míru“ a technicky vyspělých řešeních pro projekty až do kapacity 10 MW. V tomto kontextu je klíčovým faktorem vysoký podíl interně vyvíjených komponent. Společnost dosáhla předního postavení na trhu díky používání nerezové oceli, které umožňuje vstup rozmanité řady vstupních substrátů, rychlou a levnou montáž a konzistentně vysoký stupeň kvality – bez ohledu na umístění záměru.

Po zprovoznění stanice nabízí WELTEC BIOPOWER doplňkovou podporu skrze svůj zkušený servisní tým mechaniků a biologů. Dostupnost 24/7 a vlastní laboratoř se výrazně podílejí na efektivitě stanice. Navíc od roku 2008 společnost zajistila certifikovaný interní systém řízení kvality a ochrany životního prostředí podle standardů ISO 9001 a 14001.

Nordmethan, dceřiná společnost WELTEC BIOPOWER se zabývá jinou oblastí podnikání: provozem stanic výroby biomethanu a zajištěním tepla skrze smluvní energii. Tímto způsobem skupina WELTEC pokrývá celý hodnotový řetězec bioplynu a biomethanu od konstrukce stanice po její provoz.

 

 

Zdroj: Tisková zpráva společnosti WELTEC BIOPOWER GmbH

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě