Úvod Články Stanice tepelné hydrolýzy společnosti Severn Trent uvedena do provozu

Stanice tepelné hydrolýzy společnosti Severn Trent uvedena do provozu

22.05.2018

Nové zařízení s jednotkou tepelné hydrolýzy (THP) nyní zpracovává 100 tun kalů denně.

Nové zařízení s jednotkou tepelné hydrolýzy (THP) nyní zpracovává 100 tun kalů denně.

Projekt s rozpočtem 60 milionů liber mění způsob, jakým společnost zpracovává odpad předtím, než je použit k výrobě zelené energie. Je navržen tak, aby proces podstatně zvýšil účinnost a zvýšil množství vyrobené energie téměř o třetinu.

Více než polovina kapacity zařízení je nyní v provozu a společnost doufá, že bude plně funkční do konce léta 2018.

Podle serveru Severn Trent již lokalita Minworth vytváří dostatek čisté elektřiny, která napájí ekvivalent 11 000 domácností a vyrobí dostatek plynu pro vytápění 4800 domácností každý rok. Tato čísla se s příchodem THP ještě zvýší.

V procesu je splaškový kal zahříván na teplotu 170 °C s následným zvýšením tlaku. Zpracovávaný kal se pak přivádí do fermentorů, které degradují organické látky v kalu a vyrábějí bioplyn bohatý na methan.

Jakmile je tato část dokončena, kal je odvodněn a připraven k recyklaci jako hnojivo. Proces tepelné hydrolýzy díky hygienizaci umožňuje, aby zbylé pevné látky byly klasifikovány jako koncentrované hnojivo, které lze potenciálně použít při produkci plodin pro lidskou spotřebu.

David Nyul, který vede projekt pro Severn Trent, říká: "Minworth je naše největší čistírna odpadních vod, která zpracovává odpadní vodu z více než 1,6 milionu domácností a podniků v Birminghamu a Black Country. Naše technologie vyrábí jak elektřinu tak i biomethan, který je následně vtláčen do národní sítě.

Zdroj: Bioenergy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě