Úvod Články Společnosti EQTEC a Carbon Sole uzavřely partnerství na irských bioenergetických projektech

Společnosti EQTEC a Carbon Sole uzavřely partnerství na irských bioenergetických projektech

03.07.2020

Společnost EQTEC Iberia SL, která se specializuje na zplyňování odpadů a energetiku, se spojí síly na projektech výroby zelené energie v Irsku se společností Carbon Sole Group.

Společnost EQTEC Iberia SL, která se specializuje na zplyňování odpadů a energetiku, se spojí síly na projektech výroby zelené energie v Irsku se společností Carbon Sole Group.

V rámci dohody o spolupráci se tyto dvě společnosti budou společně účastnit projektů v Irsku, které se týkají výroby bioplynu a dálkového vytápění, přeměny odpadů na energii a dalších energetických infrastrukturních technologií využívajících technologii zplyňování EQTEC.

Dohoda uvádí, že společnost Carbon Sole považuje EQTEC za výhradního dodavatele technologie zplyňování a spolutvůrce tří plánovaných zelených energetických parků využívajících pokročilá  biopaliva, skladování energie a rozvody dálkového vytápění v Irsku. První dvě navrhované instalace jsou vhodné pro výrobu tepla a elektřiny pomocí biopaliv, přičemž pro každou lokalitu byly zajištěny smlouvy o připojení k rozvodné síti na výkon 25 MWe.

Zařízení budou navržena tak, aby nakládala s lesním a zemědělským odpadem, v souladu s povinnými systémy pro biopaliva a požadavky na certifikaci. Palivo bude pocházet z místních zdrojů z nedostatečně využívané biomasy z lesních odpadů.

Zdroj: Bioenergy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě