Úvod Články Společnosti Ence Biogas a Sener vybudují ve Španělsku šest zařízení na výrobu biometanu

Společnosti Ence Biogas a Sener vybudují ve Španělsku šest zařízení na výrobu biometanu

01.04.2023

Ence Biogas, dceřiná společnost skupiny Ence-Energía y Celulosa, podepsala smlouvu s inženýrskou a technologickou společností Sener na vypracování koncepčního, základního a detailního návrhu šesti biometanových stanic, které se budou nacházet v různých částech Španělska.

Tato smlouva bude realizována v letošním roce, což umožní zahájit administrativní zpracování těchto zařízení.

Uvedení těchto zařízení do provozu je naplánováno na konec let 2025 a 2026 a společnost Ence Biogas v nich bude dodávat do plynové sítě 300 GWh biometanu a vyrábět 90 000 tun biohnojiva pro zemědělské účely.

Tato zařízení budou založena na modelu udržitelného nakládání s organickým odpadem (zemědělským, živočišným nebo průmyslovým). Vyrobený bioplyn bude následně čištěn na biometan.

Ze získaného digestátu bude vyráběno ekologické hnojivo.

Firma uvedla, že základem návrhu těchto zařízení je udržitelnost, přičemž prioritou je minimalizace přírodních zdrojů, využívání místních surovin, využití odpadů, energetická soběstačnost a absolutní absence nepříjemných pachů.

Společnost Ence Biogas má ve vývoji portfolio 15 biometanových stanic v autonomních oblastech Andalusie, Aragonie, Katalánsko, Navarra, Kastilie a León, Kastilie la Mancha, Murcie a Baskicko.

Společnost Ence uvedla, že jejím cílem je v příštích pěti letech vybudovat 20 bioplynových stanic a posílit tak diverzifikaci do oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Dodala, že prostřednictvím tohoto nového obchodního projektu společnost přispěje k energetické nezávislosti, dekarbonizaci a využívání a zhodnocování zdrojů biomasy – s ohledem na jejich hojnost na Pyrenejském poloostrově.

Jedná se také o technologii s vysokým potenciálem rozvoje, která může být pákou v procesu energetické transformace.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 31. března 2023

Novinky v oboru
INA oznámila, že postaví biometanovou...
10.01.2024

Chorvatská ropná a plynárenská společnost INA oznámila, že plánuje investovat 40 milionů eur do biometanové stanice využívající

Společnost E.ON otevře příští rok svou...
18.12.2023

Polská divize německé energetické skupiny E.ON, E.ON Polska, otevře svou první bioplynovou stanici v zemi v roce 2024.

Scania uvádí na trh „nejnovější...
13.12.2023

Scania uvedla na trh nejnovější generaci motorů na bioplyn, které podle společnosti nabízejí 5% úsporu paliva oproti svým

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě