Úvod Články Společnosti CNG Fuels, Waitrose a Universita Cambridge se spojily, aby ukázaly výhody biomethanu

Společnosti CNG Fuels, Waitrose a Universita Cambridge se spojily, aby ukázaly výhody biomethanu

31.07.2018

Ve snaze demonstrovat způsob, jakým může stlačený plyn snížit emise silniční dopravy, se společnost CNG Fuels, řetězec supermarketů Waitrose a Univerzity Cambridge dohodli na spolupráci na průkopnické rozsáhlé studii.

CNG Fuels otevírá v rámci projektu plnící stanici biomethanu, kterou bude využívat 58 nákladních vozů Waitrose a John Lewis. Odborníci z Univerzity Cambridge následně zanalyzují výkonnostní data těchto vozidel.

Projekt si klade za cíl povzbudit britské provozovatele vozových parků k přechodu z nafty na biomethan tím, že představí výkonnostní parametry a ukáže, že CNG plnící stanice mohou podpořit rostoucí poptávku po plynu. Projekt získal financování od Office for Low Emissions Vehicles (OLEV) ve spolupráci s Innovate UK.

Veřejně přístupná plnící stanice na CNG v Northhamptonu bude otevřena na podzim tohoto roku. Zařízení je umístěné na Red Lion Truck Stop, nedaleko distribučního centra Waitrose.

Kapacita zařízení umožní natankovat více než 350 kamionům za den a v případě nouzového vypnutí dodávek plynu je bude možno zásobovat mobilními CNG cisternami.

Testovací provoz bude ukončen v září 2019 a přinese zprávu pro OLEV o výkonu velkého vozového parku na CNG a infrastruktuře plnících stanic, na jejímž základě bude možno přinést důležité důkazy o přínosech nízkouhlíkatých technologií v průmyslu nákladní dopravy.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 27. července 2018

Novinky v oboru
INA oznámila, že postaví biometanovou...
10.01.2024

Chorvatská ropná a plynárenská společnost INA oznámila, že plánuje investovat 40 milionů eur do biometanové stanice využívající

Společnost E.ON otevře příští rok svou...
18.12.2023

Polská divize německé energetické skupiny E.ON, E.ON Polska, otevře svou první bioplynovou stanici v zemi v roce 2024.

Scania uvádí na trh „nejnovější...
13.12.2023

Scania uvedla na trh nejnovější generaci motorů na bioplyn, které podle společnosti nabízejí 5% úsporu paliva oproti svým

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě