Úvod Články Společnost Hitachi Zosen Inova dodala stanici úpravy bioplynu pro kanadský projekt RNG

Společnost Hitachi Zosen Inova dodala stanici úpravy bioplynu pro kanadský projekt RNG

07.12.2020

Společnost Hitachi Zosen Inova (HZI) předala společnosti StormFisher svou dosud největší stanici úpravy bioplynu membránovou technologií, která je součástí projektu vtláčení obnovitelného zemního plynu (RNG) do rozvodné sítě zemního plynu v kanadském Ontariu.

Společnost StormFisher uzavřela partnerství se společností Enbridge Gas, aby zavedla RNG do svého distribučního systému zemního plynu v Ontariu.

Systém zpracovává potravinový odpad z města London v jižní části provincie. Místní zařízení na zpracování odpadu již léta vyrábí bioplyn z organického odpadu, který byl využíván k produkci elektřiny v jednotce kombinované výroby tepla a elektřiny (KVET). Nyní s využitím technologie upgradingu dodávané německou dceřinou společností HZI BioMethan bude bioplyn také zušlechťován na biometanu.

V zařízení se biomethan vyrábí membránovou separací plynu: pod tlakem se bioplyn zavádí do modulů obsahujících membrány z dutých vláken vyrobených z vysoce výkonných polymerů. V modulech je CO2 obsažený v bioplynu odstraněn z bioplynu a metan je na konci procesu extrahován a předán do napájecí stanice, ve které je vtláčen do místní rozvodné sítě zemního plynu.

Jedná se o první stanici na zušlechťování bioplynu v Kanadě, která používá tento proces. Kapacita tohoto zařízení pro zpracování surového bioplynu je variabilní, a to v rozmezí od 360 do 1 200 Nm3/ h.

StormFisher má v úmyslu postupně zvyšovat objemy přijímaného odpadu, takže do systému upgradingu bude možné postupně přivádět více bioplynu. Z tohoto důvodu byla flexibilita při zpracování různých kapacit přívodu surového plynu klíčovým faktorem při zadávání zakázky - stanice HZI pokrývá rozsah 30-100% kapacity přívodu.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 7. prosince 2020

Novinky v oboru
INA oznámila, že postaví biometanovou...
10.01.2024

Chorvatská ropná a plynárenská společnost INA oznámila, že plánuje investovat 40 milionů eur do biometanové stanice využívající

Společnost E.ON otevře příští rok svou...
18.12.2023

Polská divize německé energetické skupiny E.ON, E.ON Polska, otevře svou první bioplynovou stanici v zemi v roce 2024.

Scania uvádí na trh „nejnovější...
13.12.2023

Scania uvedla na trh nejnovější generaci motorů na bioplyn, které podle společnosti nabízejí 5% úsporu paliva oproti svým

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě