Úvod Články Společnost Gas Natural Fenosa zahájila ve Španělsku pilotní Power to Gas projekt

Společnost Gas Natural Fenosa zahájila ve Španělsku pilotní Power to Gas projekt

05.06.2018

Společnost Gas Natural Fenosa Renovables, odnož španělské společnosti Gas Natural Fenosa (BME: GAS) zabývající se obnovitelnými zdroji energie, oznámila, že zahájila pilotní projekt výroby biomethanu.

Společnost Gas Natural Fenosa Renovables, odnož španělské společnosti Gas Natural Fenosa (BME: GAS) zabývající se obnovitelnými zdroji energie, oznámila, že zahájila pilotní projekt výroby biomethanu.

Společnost vybuduje methanizační zařízení na čistírně odpadních vod v regionu Sabadell v Katalánsku. Hlavním cílem je vyvinout syntetická paliva s využitím biogenního uhlíku a vody, uvedl ve čtvrtek Gas Natural.

Jedná se o společný projekt realizovaný ve spolupráci s Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) a německou spin-off Ineratec GmbH. Zařízení je součástí projektu CoSin, projekt Energetického společenství RIS3CAT, který vytvořila regionální vláda Katalánska prostřednictvím Agentury pro konkurenceschopnost podniků (ACCIO).

Součástí konceptu Power-to-Gas bude pilotní závod převádět a ukládat přebytek energie z obnovitelných zdrojů, jako je solární a větrná energie, do metanu. Jeho hlavní výhodou je, že plyn z obnovitelných zdrojů lze přepravovat a skladovat za použití stávající plynové infrastruktury, vysvětluje společnost.

V současné době představuje skladovací kapacita plynu ve Španělsku 30 TWh, zatímco 40% elektřiny vyrobené v zemi pochází z obnovitelných zdrojů energie.

Zdroj: Renewables Now

 

 

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě