Úvod Články Společnost Blue Sphere získala čtyři italské bioplynové stanice

Společnost Blue Sphere získala čtyři italské bioplynové stanice

15.06.2015

Blue Sphere, společnost zabývající se čistou energií, která vyvíjí, spravuje a vlastní zařízení na výrobu energie z odpadů, oznámila, že získala čtyři plně funkční bioplynové stanice v Itálii, každou z nich o výkonu 1 MW.

Blue Sphere, společnost zabývající se řostou energií, která vyvíjí, spravuje a vlastní zařízení na výrobu energie z odpadů, oznámila, že získala čtyři plně funkční bioplynové stanice v Itálii, každou z nich o výkonu 1 MW.

Blue Sphere Italy podepsala finální smlouvu s firmou Kinexia, italskou veřejnoprávní společností, a nyní pouze vyčkává v rámci procesu změny kontroly, který může trvat až 60 dní od data účinnosti stvrzené dohody. Společnost nemůže dát žádné záruky, že změna kontroly bude v tomto časovém horizontu, nebo vůbec, schválena. Po jejím dokončení se však pro Blue Sphere očekává tok celkových ročních příjmů v objemu 8,6 milionu eur a přírůstek v ročním cash-flow společnosti ve výši 1,1 milionu eur.

Tato akvizice představuje výchozí realizaci dlouhodobé obchodní strategie směřující k rychle rostoucím příjmům a přidávání mimořádných aktiv a cash-flow k rozvaze společnosti.

Bleu Sphere vyrábí elektřinu z bioplynu vzniklého zpracování organických odpadů, a to především potravinového odpadu, a tuto elektřinu prodává energetickým společnostem na základě dlouhodobých smluv. Výroba energie z odpadů je jedním z nejrychleji rostoucích odvětví na trhu s energií obnovitelných zdrojů.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 20. května 2015

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě