Úvod Články Společnost Aemitis získává investici ve výši 200 milionů dolarů

Společnost Aemitis získává investici ve výši 200 milionů dolarů

22.03.2024

Společnost Aemetis, která se zabývá výrobou obnovitelného zemního plynu (RNG), obdržela od amerického Úřadu pro občanství a imigraci (USCIS) souhlas s investicí v rámci programu EB-5 ve výši 200 milionů dolarů na svůj závod na výrobu udržitelného leteckého paliva (SAF) Riverbank, projekt výroby obnovitelného zemního plynu (RNG) v mlékárně, projekt sekvestrace uhlíku a modernizaci energetické účinnosti závodu na výrobu etanolu v Keyes.

Závod Riverbank nedávno získal povolení k výstavbě (ATC) a je navržen tak, aby vyráběl 78 milionů galonů SAF ročně pro letecký trh.

Společnost Aemetis již získala kontrakty na dodávky SAF leteckým společnostem v hodnotě více než 3 miliardy USD.

Podle rozhodnutí USCIS předložilo regionální centrum důkazy, podle nichž 245 kvalifikovaných investorů investuje do nového obchodního podniku (NCE) Advanced Bioenergy II kapitál EB-5 ve výši 200 milionů USD.

NCE bude investovat do společnosti Aemetis Advanced Products Keyes, subjektu vytvářejícího pracovní místa (JCE).

JCE má v úmyslu rozšířit stávající závod na výrobu etanolu společnosti Aemetis v Keyes v Kalifornii o 65 milionů galonů ročně, a to prostřednictvím projektování, povolení, výstavby a provozu modernizace závodu na výrobu etanolu za účelem zlepšení energetické účinnosti a zvýšení výroby, včetně instalace solárních panelů, mechanické rekomprese par a využití cukrů z odpadního dřeva z lesů a sadů jako náhrady kukuřičných cukrů pro výrobu biopaliv.

Zahrnuje také systém mlékárny s výrobou obnovitelného zemního plynu (RNG), který zahrnuje fermentory, plynovod, centrální zařízení na přeměnu bioplynu na obnovitelný zemní plyn, čerpací stanice RNG a propojovací zařízení s veřejným plynovodem.

Kromě toho bude instalováno zařízení na výrobu biopaliv, které využívá produkt z  lihovarnického oleje ze závodu na výrobu etanolu a dalších obnovitelných olejů k výrobě SAF a RD; spolu s vrtem, který zachycuje uhlík v podobě CO2 emitovaného při výrobních procesech a dalších emisí CO2 zachycených v oblasti.

Dvěma hlavními lokalitami projektu jsou závod na výrobu etanolu Aemetis Advanced Fuels Keyes s kapacitou 65 milionů galonů ročně a průmyslový komplex Riverbank.

USCIS zjistil, že oba projekty společnosti Aemetis se nacházejí v oblastech s vysokou nezaměstnaností.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 22.března 2024

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě