Úvod Články Skupina Foresight investuje 80 milionů GBP do sítě čerpacích stanic CNG Fuels

Skupina Foresight investuje 80 milionů GBP do sítě čerpacích stanic CNG Fuels

04.12.2020

Společnost Foresight Group uzavřela partnerství se společností CNG Fuels za účelem rozvoje sítě čerpacích stanic ve Velké Británii a poskytla počáteční financování ve výši 80 milionů GBP (89 milionů EUR).

Stanice umožní těžkým nákladním vozidlům jezdit na uhlíkově neutrální palivo.

Společnost CNG Fuels minulý týden otevřela svou pátou čerpací stanici poblíž Birminghamu a díky financování bude v průběhu příštích dvou let vybudováno nejméně 14 dalších veřejně přístupných stanic na hlavních trasách. To čtyřnásobně zvýší kapacitu firmy a umožní jí dodávat palivo až pro 8 000 vozidel denně.

Kromě toho společnost CNG Fuels zpřístupní uhlíkově neutrální palivo z Glasgow do Bristolu, což uspokojí rostoucí poptávku hlavních značek, které chtějí přejít z nafty na palivo šetrné k životnímu prostředí.

Společnost je významným britským dodavatelem bio-CNG, což je uhlíkově nejšetrnější a nákladově nejefektivnější alternativa k naftě pro těžká nákladní vozidla. Palivo je o 35 – 40 % levnější než nafta a snižuje emise skleníkových plynů z vozidel až o 85 %.

CNG Fuels již nyní může dodávat palivo pro 2 000 vozidel denně na svých pěti veřejně přístupných čerpacích stanicích. Šestá stanice poblíž Liverpoolu má být otevřena v lednu 2021. Na jejich nejnovější stanici poblíž Birminghamu může natankovat až 500 těžkých nákladních vozidel denně a bude podporovat virtuální plynovod využívající plynové přívěsy k zásobování depa John Lewis Partnership v Magna Parku poblíž Milton Keynes.

Společnost zajistila potrubní síť na hlavních přepravních trasách, které mají sloužit provozovatelům vozových parků po celé Velké Británii.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 4. prosince 2020

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě