Úvod Články Škoda Citigo CNG

Škoda Citigo CNG

30.08.2013

Trasu z italské Vincenzy do švédského Stockholmu projel rakušan Gerhard Plattner – mistr světa v úsporné jízdě s vozem Škoda Citigo CNG s náklady méně než 100 euro za palivo - zemní plyn. 

Škoda Citigo CNG 

Trasu z italské Vincenzy do švédského Stockholmu projel rakušan Gerhard Plattner – mistr světa v úsporné jízdě s vozem Škoda Citigo CNG s náklady méně než 100 euro za palivo - zemní plyn. Během pěti dnů tak ujel 2619 km. Jeho cílem bylo představit Citigo nejen jako extrémně úsporné vozidlo, ale také jako vozidlo vhodné i pro dlouhé cesty. 

Průměrná spotřeba vozu ŠKODA Citigo CNG činila na trati Vincenza – Stockholm pouhých 2,39 kilogramu zemního plynu na 100 kilometrů – byla tedy o 0,5 kg nižší, než výrobcem udávaná kombinovaná hodnota spotřeby 2,9 kg/100 km.

Na jeho cestě z Itálie do Skandinávie, tankoval rekordman se svým vozem Citigo CNG na veřejných čerpacích stanicích, které distribuují stlačený zemní plyn (CNG). 

„Chci dokázat že je možné řídit ekonomicky nejen za ideálních podmínek na uzavřených testovacích okruzích. Za určitých podmínek a to dokonce i v zimě může být spotřeba u Škody nižší než jsou standardně udávaná čísla.“

Vývoj a provoz vozidel na stlačený zemní plyn (CNG) nebo stlačený biometan (CBG) vyráběný procesem anaerobní digesce v bioplynových stanicích je konkurenceschopnou a ekonomickou alternativou ke stávajícím “konvenčním“ motorům a palivům, přičemž jeho obliba u spotřebitelů stále roste.

 

Zdroj: Škoda 

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě