Úvod Články Projekt výroby biometanu v Malabaru získal certifikaci GreenPower

Projekt výroby biometanu v Malabaru získal certifikaci GreenPower

22.03.2024

První australské zařízení na vtláčení biometanu do plynové sítě získalo oficiální certifikaci GreenPower – vládou řízený certifikační program pro obnovitelné zdroje energie.

Certifikace GreenPower Renewable Gas Certification znamená, že pro plyn vyrobený v biometanové stanici v Malabaru (MBIP) budou vydávány certifikáty obnovitelného plynu, které potvrzují, že plyn vyrobený v tomto místě je nízkoemisní obnovitelný plyn.

Certifikace přichází poté, co společnosti Jemena a Origin Energy podepsaly v březnu 2023 dohodu o dodávkách biometanu, na jejímž základě by společnost Origin mohla od MBIP odebírat až 110 TJ biometanu ročně.

MBIP je partnerstvím mezi společností Sydney Water a přední společností Jemena, která se zabývá energetickou infrastrukturou. Projekt získal také finanční prostředky od Australské agentury pro obnovitelné zdroje energie (ARENA).

Výkonný ředitel společnosti Jemena David Gillespie uvedl, že využíváním směsi obnovitelných plynů, jako je vodík a biometan, jako doplňku k zemnímu plynu může Austrálie snížit svou uhlíkovou stopu, zachovat spotřebitelům možnost volby, poskytnout energetickou jistotu těžko elektrifikovatelným odvětvím a projít energetickou transformací cestou nízkých nákladů.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 21. března 2024

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě