Úvod Články Potenciální pražská bioplynová stanice je v procesu posuzování Magistrátem

Potenciální pražská bioplynová stanice je v procesu posuzování Magistrátem

29.03.2019

Magistrát hl. m. Prahy dle reportu Praha TV posuzuje proveditelnost výstavby bioplynové stanice na zpracování biologicky rozložitelného odpadu z domácností, podniků a průmyslu.

Magistrát hl. m. Prahy dle reportu Praha TV posuzuje proveditelnost výstavby bioplynové stanice na zpracování biologicky rozložitelného odpadu z domácností, podniků a průmyslu.

„V současné době nemá Praha zázemí pro efektivní využívání biologicky rozložitelných odpadů, což je významné množství odpadu vznikajícího v Praze. Kompostovat totiž lze pouze část tohoto odpadu. Bioplynová stanice by využívala obrovského energetického a materiálového potenciálu bioodpadu, “uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček na internetových stránkách města.

„Tento plán plně zapadá do konceptu cirkulární ekonomiky, ve kterém město pracuje s odpadem jako zdrojem. Chceme dále rozvíjet oběhové hospodářství. Usilujeme o předcházení vzniku odpadů a jejich recyklaci. Již méně než 10% pražského odpadu končí na skládce.

„Bioodpad je jednou z méně často tříděných komodit. Může tvořit až 40% hmotnosti směsného komunálního odpadu. Nyní se chceme zaměřit na třídění tohoto druhu odpadu v Praze tak, aby byl dostupný všem a zároveň využíváme odpady z podniků.“

Podle pražské televize je budování nových výrobních kapacit bioplynu jednou z „priorit“ země, protože je to zavedená metoda, která má zasáhnout své cíle v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Zdroj: Bioenrgy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě