Úvod Články New York City na cestě k recyklaci – v hlavní roli bioplyn

New York City na cestě k recyklaci – v hlavní roli bioplyn

25.07.2013

Jeho poslední volební období se ztenčilo na několik měsíců a starosta Micheal Bloomberg se chystá učinit další krok, který pomůže New Yorku stát se k přírodě šetrnější metropolí. 

Jeho poslední volební období se ztenčilo na několik měsíců a starosta Micheal Bloomberg se chystá učinit další krok, který pomůže New Yorku stát se k přírodě šetrnější metropolí. Přestože to starosta ještě „oficiálně“ neoznámil, několik zpráv zmiňuje Bloombergovu snahu o zavedení recyklačního programu potravinového odpadu, který by měl být schválen během několika nadcházejících týdnů. Radnice se také snaží získat návrhy na provedení bioplynové stanice, kde by byl tento shromážděný odpad přeměněn na bioplyn a ten následně na elektrickou energii a teplo.

V únoru Bloomberg označil potravinový odpad za poslední „metu v recyklaci“ pro město. Zmínil také, že New York ročně pohřbí na skládkách 1,2 milionu tun potravinového odpadu s náklady 80 USD za tunu. „Odpad může být použit jako hnojivo a zároveň přeměněn na energii, a to za mnohem nižší cenu. Je to výhodné jak pro přírodu, tak pro daňové poplatníky,“ řekl Bloomberg.

 

Zdroj: Energias Renovables

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě