Úvod Články Německo odstraní "regulační překážky" pro zvýšení domácí výroby bioplynu

Německo odstraní "regulační překážky" pro zvýšení domácí výroby bioplynu

29.08.2022

Německo se hodlá zaměřit na rozvoj větší výroby bioplynu, aby zvýšilo domácí dodávky energie, uvedl Dr. Patrick Graichen, státní tajemník německého Spolkového ministerstva hospodářství a opatření v oblasti klimatu.

V živém rozhovoru pro ENERGIETAGE 24. srpna Graichen nastínil základy krizové strategie německé spolkové vlády a oznámil několik nových iniciativ.

Hovořil o trojí strategii: náhradní zásobování, substituce a úspory plynu. Přestože "všechny tři již běží na plné obrátky", je třeba vyvinout další velké úsilí.

Pro zranitelné zákazníky budou připraveny další cíle úspor, a to ještě před odpojením velkých průmyslových odběratelů.

Graichen uvedl, že očekává 18 až 24měsíční fázi vysokých cen v energetice, přičemž tržní ceny předpokládají, že Nord Stream 1 nebude po "údržbě" obnoven.

Potenciál náhrady plynu prostřednictvím tříměsíčního prodlouženého provozu zbývajících tří jaderných elektráren se odhaduje jako nízký, a proto by měl být upřednostněn domácí bioplyn.

Graichen proto uvedl, že vláda přijme legislativní opatření v rámci novely zákona o energetické bezpečnosti a odstraní regulační překážky, aby stimulovala zvýšení domácí produkce.

Asociace utilit BDEW uvítala oznámení o odstranění stávajících překážek "dosud nevyužitého potenciálu".

Zvýšení výroby a využití biometanu nám "nejen pomůže rychle se stát nezávislými na dovozu plynu z Ruska, ale je také základním stavebním kamenem pro rychlé snížení emisí skleníkových plynů", uvedla lobbistická skupina, která odhaduje, že do roku 2030 by se v Německu mohlo vyrobit a do plynové sítě dodat 100 TWh biometanu ročně, což je přibližně pětina ruského plynu, který Německo spotřebovalo v loňském roce.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 26. srpna 2022

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě