Úvod Články Na Ukrajině vyroste bioplynová stanice za 27,5 milionů €

Na Ukrajině vyroste bioplynová stanice za 27,5 milionů €

16.02.2016

Město Lvov na západní Ukrajině bude těžit z multimilionové investice do zařízení, které má vyrábět elektřinu z bioplynu.

Město Lvov na západní Ukrajině bude těžit z multimilionové investice do zařízení, které má vyrábět elektřinu z bioplynu.

Podle prohlášení Evropské Banky pro Rozvoj a Rekonstrukci z 29. ledna 2016 (EBRD) dostane město od banky půjčku ve výši až 15 milionů € na projekt bioplynové stanice, který má na starosti městem vlastněná společnost Lvivvodokanal. Projekt je rovněž podporován částkou 5 milionů € mezinárodní finanční institucí NEFCO a investičním grantem až 7,5 milionů € z programu E5P, jehož největším přispěvatelem je Evropská Unie. Většina financí půjde na výstavbu a zařízení bioplynové stanice, která ročně vyrobí 39,4 GWh elektrické energie, kterou bude redukovat závislost společnosti na fosilních palivech.

Ostatní benefity v rámci zlepšování životního prostředí pro město a region budou dosaženy instalací odkalovacích nádrží a chemickým srážením, od kterých je očekáváno celkové vylepšení systému čištění odpadních vod ve Lvově a redukce znečištění vypouštěného do řeky Poltva. Společnost Lvivvodokanal, která spravuje vodohospodářskou síť v délce tisíc kilometrů, čistírny odpadních vod a současně zásobuje vodou kolem 760 000 rezidentů a průmyslových podniků.

Studie proveditelnosti a studie EDD byly provedeny Švédskou agenturou pro mezinárodní rozvoj a spolupráci (Sida).

  Zdroj: EBA ve spolupráci s ENDS Waste&Bionergy

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě