Úvod Články Na prvním energetickém semináři na Fidži pod vedením USA byl oznámen projekt bioplynu

Na prvním energetickém semináři na Fidži pod vedením USA byl oznámen projekt bioplynu

07.10.2022

Ve spolupráci se sekretariátem Tichomořského společenství (SPC) uspořádaly Spojené státy ve dnech 4.-6. října v Suvě historicky první workshop o čisté energii a konferenci Pacific Women in Energy, jejichž cílem bylo podpořit úsilí tichomořských ostrovů o přechod na čistou energii a ochrany klimatu.

V rámci akcí, které vedla zástupkyně náměstka tajemníka Úřadu pro energetické zdroje Ministerstva zahraničních věcí USA Laura Lochmanová, byla představena strategie Ministerstva zahraničních věcí USA pro ženy v energetice a proběhl slavnostní podpis projektu z oblasti výroby a využití bioplynu v hodnotě 100 000 USD, který má i nadále pomáhat tichomořským ostrovním zemím při dosahování jejich cílů v oblasti čisté energie.

DAS Lochmanová se připojila k zástupkyni generálního ředitele SPC Dr. Paule Viviliové a vysokému komisaři Tuvalu Dr. Eselealofovi Apineluovi při podpisu grantu ve výši 100 000 USD od Ministerstva zahraničí USA. Z grantu bude financováno 20 domácích bioplynových systémů ve Funafuti na Tuvalu, které pomohou domácnostem přejít na udržitelnější zdroj energie a zároveň sníží znečištění životního prostředí.

Vivili zopakoval, že vedoucí představitelé tichomořského regionu deklarovali svůj záměr dosáhnout do roku 2050 uhlíkové neutrality regionu. Očekává se, že to nejen podpoří cíle udržitelného rozvoje v Tichomoří, ale také pomůže nastartovat ekonomické aktivity a tvorbu pracovních míst, protože region zvýší své investice do infrastruktury čisté energie.

Akce navazuje na první summit Spojených států a tichomořských ostrovních zemí, který se konal ve Washingtonu 28.-29. září. Summit odrážel rozšíření a prohloubení spolupráce USA a tichomořských ostrovů v klíčových otázkách, jako je změna klimatu, čistá energie, reakce na pandemie, hospodářská obnova, námořní bezpečnost, ochrana životního prostředí a podpora svobodného a otevřeného Indopacifiku.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 6. října 2022

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě