Úvod Články Mapa biomethanových stanic zobrazuje přes 500 zařízení

Mapa biomethanových stanic zobrazuje přes 500 zařízení

01.02.2018

Mapa nových zařízení poskytuje dosud nejpřesnější představu o evropském biomethanu.

Mapa nových zařízení poskytuje dosud nejpřesnější představu o evropském biomethanu.

Dvě profesní sdružení se shromáždily, aby vytvořily mapu zobrazující umístění více než 500 evropských zařízení na výrobu biomethanu.

Evropská bioplynová asociace (EBA) a Sdružení pro Infrastrukturu Zemního Plynu (GIE) včera zveřejnilo mapu s názvem Evropská mapa biomethanu.

Oba orgány uvedly, že informace byly shromážděny od jednotlivých národních bioplynových asociací, energetických agentur a podniků z odvětví biomethanu.

Na mapě jsou uvedeny konkrétní podrobnosti o každé jednotce, včetně připojení k rozvodné síti, napájecí kapacity, hlavní použité substráty, informace o procesu modernizace a datum zahájení provozu.

Při pohledu na mapu je zřejmé, že převážná většina biomethanových stanic se nachází v Německu, Skandinávii, Francii a Velké Británii.

Mapa ukazuje pouze sedm závodů na výrobu biomethanu v Itálii, ačkoli bioplynové společnosti, jako je Sebigas aktuálně v zemi vyvíjejí další zařízení.

Předseda EBA Jan Štambaský uvedl: "Počet evropských stanic na výrobu biomethanu se v posledních letech výrazně zvyšuje a dosahuje dnes již více než 500 instalací. S obrovským vývojem odvětví biomethanu očekávaného v nadcházejících letech by tato průkopnická mapa mohla být první z dlouhé řady."

Generální tajemník GIE Boyana Achovski dodal: "Společnost GIE je přesvědčena, že evropské plynárenské sítě jsou připraveny zajistit, aby byl biomethan vtláčen lokálně a používán celosvětově." Tato mapa ukazuje na pozitivní vývoj výstavby biomethanových stanic v dnešní době. "

Mapa také upozorňuje na přeshraniční propojovací body a potrubí a předpovídá produkci zemního plynu a biomethanu v Evropě až do roku 2037.

Zdroj: ENDS Waste&Bioenergy

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě