Úvod Články Litevská společnost AUGA zahajuje dodávky biometanu pro německý trh

Litevská společnost AUGA zahajuje dodávky biometanu pro německý trh

14.03.2024

Skupina AUGA, AB a její dceřiné společnosti (dále jen "skupina"), která vyvíjí udržitelné zemědělské technologie a řešení, zahájila dodávky biometanu prostřednictvím plynárenské soustavy provozované provozovatelem plynárenské přepravní soustavy Amber Grid, AB.

Plyn vyrobený v Litvě se bude prodávat na německém trhu, který má podle společnosti nejrozvinutější infrastrukturu pro biometan v Evropě.

Kapacita tří bioplynových stanic v rámci projektu umožní vyrobit 61 tisíc MWh plynu ročně.

Skupina prodává biometan společnosti Tube Green, UAB. Plyn je předáván do plynárenské soustavy prostřednictvím odběrného místa společnosti. Tato možnost dodávat biometan do plynárenské soustavy prostřednictvím vzdáleného odběrného místa, které není přímo napojeno na výrobnu plynu, se objevila až koncem loňského roku, uvedla společnost.

Biometan je jedním z nejmodernějších druhů obnovitelné energie a je nedílnou součástí obchodního modelu oběhového hospodářství, který skupina rozvíjí. V budoucnu bude tento plyn využíván v traktorech AUGA M1, které skupina vyvíjí.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 13. března 2024

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě