Úvod Články Kalifornie: Americký projekt palivových článků na bioplyn uveden do provozu

Kalifornie: Americký projekt palivových článků na bioplyn uveden do provozu

17.12.2019

Americká společnost FuelCell Energy zahájila činnost ve svém projektu palivových článků s kapacitou 2,8 MW v čistírně odpadních vod v kalifornském Tulare.

Americká společnost FuelCell Energy zahájila činnost ve svém projektu palivových článků s kapacitou 2,8 MW v čistírně odpadních vod v kalifornském Tulare.

Elektrárna je poháněna bioplynem získaným likvidací odpadních vod z města Tulare, který je poté ošetřen systémem SureSource TreatmentTM, technologií čištění optimalizovanou na základě zkušeností FuelCell Energy s úpravou bioplynu přímo v místě produkce.

Před instalací palivového článku byl používán surový bioplyn, kdy výroba energie nebyla tolik efektivní a zároveň systém produkoval škodlivé emise. Zařízení FuelCell nyní používá tento bioplyn a vyrábí čistou energii z obnovitelných zdrojů, která je uhlíkově zcela neutrální. Palivový článek používá přírodní chemickou reakci k výrobě energie, která snižuje emise oxidů dusíku, oxidů síry, pevných částic i CO2 v dané oblasti.

Společnost SureSource 3000TM bude také dodávat čisté obnovitelné teplo do anaerobních fermentorů čistírny odpadních vod, což přispěje k dalšímu snížení emisí uhlíku.

Zdroj: Bioenergy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě