Úvod Články IKEA nainstaluje v Emeryville (USA) systém palivových článků, které využívají bioplyn jako zdroj energie

IKEA nainstaluje v Emeryville (USA) systém palivových článků, které využívají bioplyn jako zdroj energie

25.03.2015

Přední světový výrobce nábytku, společnost IKEA oznámila plán nainstalovat ve svém obchodě v kalifornském městě Emeryville systém palivových článků, jejichž dodavatelem bude společnost Bloom Energy.

Přední světový výrobce nábytku, společnost IKEA oznámila plán nainstalovat ve svém obchodě v kalifornském městě Emeryville systém palivových článků, jejichž dodavatelem bude společnost Bloom Energy. V souladu se zaměřením na nově se rozvíjející technologie v oblasti získávání energií, představuje tento projekt první snahu společnosti IKEA pro získávání elektřiny z bioplynu skrze čistě elektrochemický proces. Systém bude instalován, odzkoušen a aktivován do léta tohoto roku.

300 kW systém palivových článků je pouze o něco málo větší nežli klasický záložní generátor, jako zdroj energie využívá bioplyn a vyprodukuje ročně přibližně 2 497 651 kWh elektřiny, která bude využita v obchodním domě. V porovnání se současnou situací, bude nový systém schopen snížit emise CO2 o 1304 tun za rok, což se rovná objemu CO2, který ročně vyprodukuje 249 automobilů, nebo 163 domácností.

V kombinaci se systémem fotovoltaických panelů, které byly na střechu obchodního domu nainstalovány již v roce 2011, potom tyto palivové články pomohou pokrýt spotřebu většiny elektrické energie potřebné k provozu dané pobočky.

Kontrakt na vývoj, design a instalaci systému palivových článků dostala společnost Bloom Energy se sídlem v Sunnyvale.

Zdroj: www.ikea-usa.com

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě