Úvod Články Floridské město Pasco spolupracuje se společností Burnham RNG na "modernizaci čištění odpadních vod"

Floridské město Pasco spolupracuje se společností Burnham RNG na "modernizaci čištění odpadních vod"

17.06.2023

Společnost Burnham RNG (Burnham) oznámila vydání zelených dluhopisů na podporu výstavby inovativního zařízení na čištění průmyslových odpadních vod Pasco Resource Recovery Center (PRRC) na Floridě v USA, které bude čistit odpadní vody pro opětovné využití v zemědělství, vyrábět bioplyn a upravovat jej na obnovitelný zemní plyn (RNG).

Projekt představuje 30leté partnerství veřejného a soukromého sektoru s městem Pasco, v jehož rámci společnost Burnham jménem města vybuduje, bude vlastnit a provozovat PRRC.

RNG bude prodáván na základě dlouhodobé smlouvy, což městu umožní snížit čisté náklady na zpracování a využít daňových pobídek, které jsou v současné době k dispozici pro projekty RNG podle zákona o snížení inflace.

Centrum je navrženo tak, aby podporovalo růst zemědělského sektoru města a zároveň přeměňovalo odpadní vodu na čistou energii a poskytovalo čistou vodu a živiny pro zavlažování a hnojení zemědělské půdy ve vlastnictví města.

Projekt je realizován na základě smlouvy EPC se společností Swinerton Builders, Inc. a bude obsahovat dva nízkoobjemové anaerobní fermentory Evoqua a systém odstraňování dusíku dodaný společností Gross Wen Technologies.

RNG, který vzniká jako vedlejší produkt procesu čištění odpadních vod, bude nakupovat společnost Cascade Natural Gas na základě dlouhodobé smlouvy a příjmy z prodeje plynu budou přidělovány na kompenzaci nákladů projektu.

PRRC umožní opětovné využití přibližně 5,7 mil. m3 odpadní vody ročně a odhaduje se, že vyprodukuje dostatek RNG na to, aby ročně zásoboval více než 4 500 spotřebitelů z řad domácností ve státě Washington zdrojem zemního plynu, který je zároveň čistý a obnovitelný.

Společnosti Burnham a Swinerton již zahájily výstavbu a dokončení projektu je naplánováno na konec roku 2024.

Společnost Burnham na projektu úzce spolupracovala se společností Sustainable Energy Ventures LLC, která se zabývá vývojem projektů na severozápadním pobřeží Pacifiku.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 16. června 2023

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě