Úvod Články Evropská komise a vedoucí představitelé průmyslu zahájili průmyslové partnerství pro biometan

Evropská komise a vedoucí představitelé průmyslu zahájili průmyslové partnerství pro biometan

06.10.2022

Evropská komise a vedoucí představitelé průmyslu, kteří se angažují v přechodu na zelenou energii, zahájili 28. září Průmyslové partnerství pro biometan (BIP).

Toto nové partnerství veřejného a soukromého sektoru bylo oznámeno v plánu REPowerEU a jeho cílem je podpořit dosažení cíle zvýšit do roku 2030 roční výrobu a využití biometanu na 35 miliard metrů krychlových. Tím se nákladově efektivním způsobem sníží závislost Evropy na zemním plynu z Ruska. Zároveň výrazně přispěje k integrovanému systému čisté nulové energie, diverzifikaci příjmů zemědělců a zajištění oběhového přístupu.

Průmyslové partnerství pro biometan je otevřeno všem zúčastněným stranám, které chtějí pracovat na dosažení jeho cíle. K průmyslovému partnerství pro biometan se mohou připojit všechny země EU, společnosti, průmyslová sdružení, akademické obce a organizace občanské společnosti.

Výkonný místopředseda Timmermans a komisař Simson se připojili k Harmenu Dekkerovi, generálnímu řediteli Evropské bioplynové asociace, a Olemu Hvelplundovi, generálnímu řediteli společnosti Nature Energy, aby symbolickým otevřením plynovodu z obnovitelných zdrojů během Týdne udržitelné energie EU v Bruselu oslavili zahájení Průmyslového partnerství pro biometan.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 5. října 2022

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě