Úvod Články Ecomaine zahajuje program obnovy potravinového odpadu díky produkci bioplynu

Ecomaine zahajuje program obnovy potravinového odpadu díky produkci bioplynu

09.09.2016

Společnost Ecomaine, americký dodavatel recyklačních služeb se sídlem v Maine, oficiálně spustil službu recyklace potravinového odpadu, ke kterému využívá technologii anaerobní digesce.

Společnost uvedla, že přidání zpracování potravinového odpadu do svého portfolia služeb pomůže členským komunitám dosáhnout vytčeného celostátního cíle 50% do roku 2021 pro recyklaci.

„Nedávné studie ukazují, že organický materiál tvoří přibližně 40% našeho odpadu. Polovinu z toho jsou zbytky jídla. Poskytnout městům a podnikům jednoduchou cestu odstranit tento materiál ze svých odpadových toků pomůže místním komunitám na cestě udržitelnosti a může jim i uspořit peníze,“ prohlásil Troy Moon, předseda představenstva Ecomaine.

Na základě přísného výběrového řízení udělila firma Ecomaine pětiletou smlouvu společnosti Exeter Agri-Energy a její dceřiné společnosti Agri-Cycle Energy. Budou transportovat zbytky jídla, jejichž sběr zařídí Ecomaine, do své bioplynové stanice.

Firma Ecomaine si vybrala jako zpracovatele třetí stranu, protože vycházela z výsledků své Studie proveditelnosti recyklace organických materiálů z roku 2013, která naznačuje, že díky existujícím zpracovatelským kapacitám státu Maine je efektivnější z hlediska nákladů najít partnera ze soukromého sektoru než stavět nové zařízení.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 8. září 2016

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě