Úvod Články EBA se připojuje ke skupině odborníků na plyn při OSN

EBA se připojuje ke skupině odborníků na plyn při OSN

29.03.2024

Generální ředitel Evropské bioplynové asociace Harmen Dekker byl minulý týden jmenován členem předsednictva Skupiny expertů pro plyn při Evropské hospodářské komisi OSN (EHK OSN).

Tato skupina integrovaná osmi odborníky pomáhá členským státům EHK OSN plnit klíčové politické závazky, jako je Agenda pro udržitelný rozvoj 2030 a Pařížská dohoda o změně klimatu.

Harmen Dekker, prohlásil: "Je mi ctí, že jsem byl jménem EBA jmenován členem skupiny odborníků na plyn při EHK OSN. Udržitelné bioplyny mají významný potenciál dodávat všem zemím bezpečný, cenově dostupný a obnovitelný nosič energie. Bioplyn a biometan jsou zdrojem, který řeší několik společenských otázek a přináší oběhový efekt a výhody pro životní prostředí. Těším se na spolupráci s kolegy odborníky, která bude hnacím motorem budoucího vývoje."

Tato skupina odborníků umožňuje dialog více zúčastněných stran o udržitelné a čisté výrobě, distribuci a spotřebě plynů.

Skupina se zaměřuje na politický dialog a výměnu informací a zkušeností v otázkách plynů regionálního významu, včetně úlohy nízkouhlíkových, dekarbonizovaných a obnovitelných plynů.

Generální tajemnice EBA Giulia Cancian se zúčastnila 11. zasedání skupiny odborníků EHK OSN pro plyn v Paláci OSN v Ženevě, kde zdůraznila úlohu biometanu pro přechod na čistou energii a jeho přínos k bezpečnosti, cenové dostupnosti a udržitelnosti.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 28. března 2024

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě