Úvod Články EBA, GIE a ERGaR zkoumali příležitosti pro „power-to-methane“ v Evropě

EBA, GIE a ERGaR zkoumali příležitosti pro „power-to-methane“ v Evropě

18.09.2017

Evropská bioplynová asociace (EBA) ve spojení s Gas Infrastructure Europe (GIE) a European Renewable Gas Registry (ERGaR) pořádala svůj  první workshop zaměřený na technologie výroby methanu při využití přebytečné elektrické energie (power-to-methane).

Událost se konala 6. září 2017 a představila nejnovější technologický vývoj v Evropě a formalizovala zahájení společné vize tří organizátorů se závazkem pokročit směrem k obnovitelné a integrované evropské rozvodné síti zemního plynu.

Na workshopu se setkalo více než 60 účastníků, klíčových hráčů z oblasti jak klasického plynárenství, tak z oboru výroby a využití obnovitelného plynu, spolu se zástupci akademické sféry. První část se zaměřila na zdůraznění potřeby vytvořit více integrovaný evropský trh s plynem, který umožní  transport a spotřebu zvyšující se produkce biomethanu.

Poté workshop pokračoval detailním technickým vysvětlením dvou dostupných technologií power-to-methane. Byly představeny dva úspěšné projekty z Dánska a Švýcarska. Vznik nových projektů by však výrazně podpořila možnost přeshraničních obchodů s produktem.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 15.září 2017

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě