Úvod Články Dodavatel potravin Moy Park objednal 50 nákladních vozidel na LNG

Dodavatel potravin Moy Park objednal 50 nákladních vozidel na LNG

20.09.2021

Firma Moy Park, dodavatel potravin, učinil největší jednotlivou objednávku nákladních vozidel IVECO na zemní plyn ve Velké Británii.

Severoirská firma se zavázala, že díky nákupu 50 kamionům IVECO Stralis NP na bio-LNG dekarbonizuje svůj logistický provoz.

Vzhledem k tomu, že rostou obavy z vlivu vozidel na životní prostředí, zaměřil se Moy Park na nákladní vozidla poháněná bioplynem, které pomohou „ozelenit“ logistiku. Padesát nákladních vozidel, které dodala společnost South West Truck&Van z Avonmouthu, bude provozováno v lokalitách Sleaford a Ashbourne, ze kterých jsou dodávány potravinářské produkty do regionálních doručovacích center i přímo do supermarketů.

Společnost Roadgas na místě uvede do provozu plnicí stanici a poskytne rozsáhlé školení osobám zapojeným do jejího provozu. Produkce plynných paliv anaerobní digescí znamená, že Moy Park může využít výhody významného snížení emisí.

„Interní testy společnosti Moy Park prokázaly, že vozidla poháněná biometanem snižují emise CO2 o více než 80 %,“ řekl Hugh Nicholson, ředitel logistiky společnosti Moy Park. „V návaznosti na tyto rozsáhlé zkoušky alternativních paliv a poskytovatelů vozidel investujeme do 50 nákladních vozidel na LNG od společnosti IVECO“.

Společnost Moy Park udržuje od roku 2015 zásadu nulového odpadu na skládky. Očekává se, že nákladní vozy na bioplyn, které budou provozovány prostřednictvím pětiletého operativního leasingu IVECO Capital, najedou přibližně 160 000 kilometrů ročně, což podle odhadů společnosti Moy Park ušetří přibližně 5 600 tun CO2 ročně.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 17.září 2021

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě