Úvod Články DMT bude vtláčet biomethan do lokálních přenosových systémů společnosti Cadent

DMT bude vtláčet biomethan do lokálních přenosových systémů společnosti Cadent

02.07.2021

DMT Environmental Technology bude vtláčet biomethan do sítě vysokotlakých lokálních přenosových systémů (LTS) ve Velké Británii pomocí plastového potrubí Hexel One.

Společnost DMT pro tento projekt uzavřela partnerství se společnostmi Cadent a Storengy, dceřinou společností ENGIE.

LTS jsou „pilíři“ národní sítě plynárenských sítí ve Velké Británii, uvedla společnost DMT, a distribuují plyn do měst po celé zemi. LTS se také používají ke skladování zemního plynu při vyšším tlaku.

Se zvýšením tlaku se snižuje objem plynu, což umožňuje jeho efektivnější skladování Snížení tlaku bude má opačný účinek.

Tento nový projekt demonstruje schopnost společnosti DMT vytvořit projekt pro připojení k síti s vyšším tlakem. Vývoj otevírá nový trh zaměřený na větší projekty, které vstupují do vysokotlaké sítě. Tým DMT pracuje ruku v ruce se společností Cadent, která vlastní, provozuje a udržuje největší distribuční síť zemního plynu ve Velké Británii. Použití plastového potrubí Hexel One místo tradiční oceli zaznamenalo „značné úspory“.

Závod na upgrading bioplynu v Deal Farm umožní komercializaci bioplynu dodávaného z BPS se surovinou na bázi zemědělského odpadu. Očekává se, že závod bude produkovat 5 milionů metrů krychlových biometanu ročně.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 1. července 2021

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě