Úvod Články Čistírna odpadních vod pro Centrální Mexiko od Biogest AG

Čistírna odpadních vod pro Centrální Mexiko od Biogest AG

10.09.2015

Dodavateli bioplynových stanic společnosti Biogest AG byla udělena zakázka na dodávku kompletního technického řešení projektu čistírny odpadních vod v Centrálním Mexiku.

Dodavateli bioplynových stanic společnosti Biogest AG byla udělena zakázka na dodávku kompletního technického řešení projektu čistírny odpadních vod v Centrálním Mexiku.

Jedná se o projekt biologické čistírny odpadních vod s procesem tzv. “sekvenčního vsádkového reaktoru” (Sequencing Batch Reactor – SBR), který byl naprojektován v souladu s nejnovějšími technologiemi a speciálně s ohledem na měnící se hydraulické špičky a kolísající míru organického znečištění, které je specifické pro danou lokalitu.

Čistírna je dimenzována na počet 400 000 ekvivalentních obyvatel s denním nátokem 60 000 m³.

Společnost Biogest byla zapojena v projekční fázi zejména v oblasti mechanického vybavení a kontrolního systému reaktoru SBR. Dále potom společnost dodá také kompletní technické a elektrické vybavení jako například vstupní regulátor průtoku typ EGAR, mechanické předčištění, rozdělovací jednotku odpadních vod, plošné provzdušňovače, kalová čerpadla, dekantační systém, UV-desinfekci a samozřejmě také příslušné kontrolní panely s vizualizací zařízení.

Navíc bude společnost Biogest plně zodpovědná za správnou instalaci a odzkoušení čistírny včetně zaškolení operátorů. Nová čistírna je velkým krokem kupředu v oblasti čištění odpadní vody v dané oblasti.

 

Zdroj: EBA 

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě