Úvod Články Cenex oznámil podíl na „největším“ bristkém testování nákladních vozidel na biomethan

Cenex oznámil podíl na „největším“ bristkém testování nákladních vozidel na biomethan

10.08.2017

Cenex, britské „první“ středisko excelence nízkouhlíkatých technologií, oznámil svůj podíl na největším bristkém testování nákladních vozidel poháněných biomethanem.

Test s názvem „Dedicated to Gas“ prověří efektivitu 81 těžkých nákladných vozidel poháněných plynem. Projekt vede Air Liquide a financuje Úřad pro nízké emise vozidel ve spolupráci s Innovate UK prostřednictvím nedávno zahájeného projektu Nízké emise nákladní a logistické dopravy.

Pět nákladních vozidel s rozmezím hmotností od 12 do 44 tun, které jsou na trhu Spojeného království nováčky, bude testováno v silničním provozu v deseti různých konfiguracích, tak aby byla získána data o výkonu vozidel, účinnosti využití paliva, spolehlivosti a nákladů.

Předpokládá se, že testovaná vozidla poháněná stlačeným zemním plynem (CNG) a zkapalněným zemním plynem (LNG) sníží v porovnání se stejně velkými dieselovými vozidly emise CO2 až o 8 %, zatímco vozidla poháněná biomethanem přinesou pokles emisí CO2 až o 70 %.

Projekt má za cíl představit nízkoemisní technologie pro bristký logistický průmysl a vozové parky těžkých nákladních vozidel. Cenex bude řídit analýzu získaných dat, šíření projektu, aktualizovat webové stránky a organizovat informační workshopy pro zúčastněné provozovatele vozových parků a další zainteresované členy tohoto odvětví.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 9. srpna 2017

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě