Úvod Články BTS: Nový systém denitrifikace digestátu odstraní až 70% dusíku

BTS: Nový systém denitrifikace digestátu odstraní až 70% dusíku

02.07.2015

Inovativní technologie umožňuje řešit problém přebytečného dusíku v digestátu, který je z procesu získáván ve formě amonných solí. 

Inovativní technologie umožňuje řešit problém přebytečného dusíku v digestátu, který je z procesu získáván ve formě amonných solí.

Jedním z řešení vedoucích ke snížení obsahu dusíku v digestátu, které nabízí italská společnost BTS je stripovací systém tzn. skrápěcí kolona s kyselou vypírkou, kde dochází k redukci amoniaku na amonné soli (síran amonný - (NH4)2SO4), které se dále používají jako dusíkaté hnojivo.

Italský Holding s názvem The Green Energy Farm sídlící ve městě Chiari provozuje bioplynovou stanici o výkonu 1 MW, jejímž dodavatelem je rovněž společnost BTS. Substrátovou základnu tvoří z velké části drůbeží trus. Součástí bioplynové stanice je nyní i sušárna a stripovací systém na úpravu digestátu (obojí dodané společností BTS). Po ročním provozu zařízení byla zhodnocena provozní data, ze kterých vyplývá, že zařízení má potenciál odstranit až 70% amoniakálního dusíku ze vznikajícího digestátu. Tato instalace tak představuje model pro mnoho provozovatelů bioplynových stanic, kteří se potýkají s vysokým obsahem dusíku v digestátu.

Zdroj: EBA

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě