Úvod Články Bright Biomethane dodá technologii pro první RNG upgradingové projekty v USA

Bright Biomethane dodá technologii pro první RNG upgradingové projekty v USA

03.12.2019

Nedávno založená společnost Bright Biomethane North America, dceřiná společnost nizozemské společnosti Bright Biomethane, uvedla, že brzy uskuteční své první projekty upgradingu bioplynu ve státě New York v USA.

Nedávno založená společnost Bright Biomethane North America, dceřiná společnost nizozemské společnosti Bright Biomethane, uvedla, že brzy uskuteční své první projekty upgradingu bioplynu ve státě New York v USA.

Projekty obnovitelného zemního plynu (RNG) jsou údajně první na východním pobřeží USA, které jsou vybaveny vysoce účinnou třístupňovou membránovou separační technologií, a některé z prvních v celých USA.

Systémy RNG budou dodány jako součást projektu modernizace společnosti Martin Energy Group, který zahrnuje generální opravu pěti stávajících fermentorů a výměnu kombinovaného systému výroby tepla a energie (CHP za technologii společnosti Bright).

Projekt využívá bioplyn vyráběný z hnoje pro výrobu RNG jako náhrady zemního plynu.

Podle společnosti Bright Biomethane není přímé vstřikování do sítě možné na všech místech, proto společnost využije své virtuální řešení ve kterém je plyn nejprve stlačen na vysoký tlak a následně tansportován ke vstupního bodu do sítě a vtlačen do potrubí.

Technologie Bright Biomethane s třístupňovou membránou zajišťuje vysokou kvalitu biomethanu a regeneraci CH4 nejméně 99,5% se ztrátou metanu <0,5%.

Zdroj: Bioenergy Insight

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě