Úvod Články BP koupí úsek biometanu společnosti Clean Energy Fuels.

BP koupí úsek biometanu společnosti Clean Energy Fuels.

07.03.2017

Ropný gigant BP oznámil koupi úseku biometanu společnosti Clean Energy Fuels Corporation za 155 milionů USD (€ 147 mil.).

Clean Energy Fuels je dodavatelem zemního plynu a biometanu pro využití v dopravě. Podle vyjádření BP dohoda mezi oběma společnostmi zrychlí růst dodávek obnovitelného zemního plynu (biometanu) a shoduje se se zvyšující se poptávkou na trhu se zemním plynem pro využití v dopravě.

Biometan od společnosti Clean Energy Fuels (Redeem) je produkován výhradně z biologicky rozložitelného odpadu a dle odhadu se jeho využitím jako paliva pro automobily a nákladní vozy dochází k o 70 % nižší produkci skleníkových plynů v porovnání s konvenčními fosilními palivy.

Podle smluvních podmínek zaplatí BP 155 milionů USD za všechny existující stanice na biometan společnosti Clean Energy Fuels, podíly ve dvou nových zařízeních a stávajících smlouvách o dodávkách obnovitelného plynu od třetích stran. Clean Energy bude mít na oplátku možnost expandovat zákaznickou základnu Redeem na své severoamerické síti čerpacích stanic se zemním plynem. Podle prezidenta a CEO Clean Energy, Andrew Littlefaira, tato investice BP umožní společnosti uspokojit poptávku po obnovitelném palivu.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 2. března 2017

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě