Úvod Články Bělorusko: otevření první bioplynové stanice s podporou EBRD

Bělorusko: otevření první bioplynové stanice s podporou EBRD

15.11.2017

Bělorusko: Zařízení je první v rámci dohody o spolupráci mezi běloruskou vládou a Evropskou bankou pro obnovu a rozvoj (EBRD).

Bělorusko: Zařízení je první v rámci dohody o spolupráci mezi běloruskou vládou a Evropskou bankou pro obnovu a rozvoj (EBRD).

 První bioplynová stanice postavená na základě dohody mezi Evropskou bankou pro obnovu a rozvoj a běloruskou vládou zahájila svoji činnost. EBRD uvádí ve svém prohlášení ze dne 1. prosince, že závod se nachází v městě Baranovichi, na západě země.

Podle výkazu EBRD poskytla na výstavbu stanice úvěr ve výši celkem 2,9 milionu EUR, přičemž stanice zároveň získala půjčku 2,2 milionu EUR od švédské agentury pro mezinárodní rozvojovou spolupráci.

 Závod bude ročně generovat 4 380 MWh elektrické energie a podobné množství tepla zpracováním bioplynu vyrobeného z odpadních kalů.

Stanice je vlastněna a provozována společností Baranovichi Water and Wastewater Company.

Běloruský prezident EBRD Alexander Pivovarsky řekl: "Projekt Baranovichi se stal praktickým nástrojem při praktickém zavádění komunálních investic v souladu s našimi vysokými environmentálními a sociálními standardy a připravuje půdu pro další obecní závazky v Bělorusku."

EBRD, SIDA a Partnerství pro životní prostředí Severní dimenze poskytly třem obcím: Baranovichi, Vitebsk a Slonim celkem 27,2 milionu EUR na zlepšení environmentální infrastruktury a služeb v oblasti odpadních vod.

Zdroj: ENDS Waste & Bioenergy

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě