Úvod Články Až 400 vozidel společnosti UPS bude poháněno biometanem (Kalifornie, USA)

Až 400 vozidel společnosti UPS bude poháněno biometanem (Kalifornie, USA)

11.05.2015

Americká kurýrní společnost United Parcel Services (UPS) podepsala smlouvu o partnerství s Clean Energy Fuels na dodávky biometanu pro svůj vozový park napříč Kalifornií.

 

Americká kurýrní společnost United Parcel Services (UPS) podepsala smlouvu o partnerství s Clean Energy Fuels na dodávky biometanu pro svůj vozový park napříč Kalifornií.

Od května 2015 budou čerpací stanice společnosti UPS v Sakramentu, Fresnu a Los Angeles odebírat biometan pro své traktory a dodávková vozidla.

Předpokládá se, že tyto tři stanice by měly v Kalifornii ročně dodávat přibližně 1,5 milionu galonů (cca 5,7 tis. m3) bio-CNG téměř čtyřem stovkám vozidel společnosti UPS.

Dohoda spadá do plánu UPS docílit ujetí miliardy mil za využití alternativních paliv a moderního vozového parku do konce roku 2017.

Mitch Nichols, senior viceprezident UPS pro dopravu a inženýrství řekl: „Zemní plyn z obnovitelných zdrojů je nezbytný pro naši snahu minimalizovat negativní dopady UPS na životní prostředí a zároveň uspokojit rostoucí poptávku po našich službách.“

Harrison Clay, prezident Clean Energy Fuels, doplnil: „Tímto krokem vysílá UPS jasnou zprávu, že bio-CNG je rentabilní, nákladově efektivní alternativa k tradiční naftě.

UPS v současnosti provozuje traktory na biometan ve Velké Británii ve spojení se společností Mercedes Benz.

 

Zdroj: Waste Management World, 7. května 2015

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě