Úvod Články Australská čistírna odpadních vod v Melbourne vybuduje nové kalové hospodářství

Australská čistírna odpadních vod v Melbourne vybuduje nové kalové hospodářství

29.03.2022

Společnost Melbourne Water zprovozní na čistírně odpadních vod Western Treatment Plant ve Werribee ve státě Victoria moderní systém kalového hospodářství a využití bioplynu.

Společnost oznámila rozsáhlý soubor prací, jejichž cílem je snížit emise skleníkových plynů a zajistit trvalou spolehlivost melbournské kanalizační sítě.

Čtyři projekty, známé jako WTP Bundle, mají za cíl vylepšit provoz. Zahrnují nový systém zpracování odpadních vod, zahušťování kalu, přemístění a vylepšení stávajícího zařízení na příjem a zpracování potravinářského odpadu a systém na vyhnívání kalu a využití bioplynu.

Čistírna v současnosti zpracovává přibližně 530 milionů litrů odpadních vod ročně. Projekt WTP Bundle sníží produkci skleníkových plynů až o plánovaných 70 000 tun ročně především tím, že navýší kapacitu zpracování pevných látek.

Nový systém kalového hospodářství bude fungovat na principech technologie anaerobní digesce, kdy budou veškeré kaly zpracovávány na bioplyn, který se bude využívat pro energetické účely. Zpracovaný vyhnilý kal bude následně vysušen, a tak upraven pro další komerční využití.

Balíček prací společnosti Melbourne Water je v současné době ve fázi plánování a projektování. Zahájení prací je plánováno na konec roku 2022 a dokončení do poloviny roku 2026.

 

Zdroj: BioEnergy Insight, 28. března 2022

Novinky v oboru
Hodnocení výroby elektřiny z bioplynu v roce...
08.04.2024

Přinášíme aktuální statistiky týkající se výroby bioplynu v loňském roce (k 31. 12. 2023), které jsme zpracovali

BIOGEST podepisuje dopis o záměru pro svůj...
03.04.2024

Společnost BIOGEST America Inc podepsala dopis o záměru (LOI) na společný vývoj a financování projektu výroby obnovitelného

Elektrárna Edenderry bude připojena k irské...
03.04.2024

Společnost Gas Networks Ireland oznámila, že připojí komplex obnovitelných zdrojů energie Edenderry společnosti Bord na Móna

starší články
Kontakty
NovaEnergo s.r.o.

Nám. 14. října 1307/2
150 00 Praha 5

+420 777208020
stambasky@novaenergo.cz

  

zobrazit na mapě